שימוש במולטי ויטמין במצב בריאותי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/08/2022 | 15:22 | מאת: גלעד

שלום אני בן 55. יש גסטרופרזיס וגם לפעמים בעיות עם הבליעה. במקביל יש גם מעי רגיש משמעותי. התזונה שלי מאוד דלה כי לא מסתדר עם פירות וירקות שגורמים תופעות לוואי ולחם מלא וכו' ואוכל תזונה לא מגוונת ופשוטה כמו אורז לחם רגיל וקצת ביצה קשה. בגלל מחסור בויטמינים בתזונה הומלץ שאקח מולטי ויטמין אבל לא מסתדר עם בליעת כדורים לכן חייבים מולטי ויטמין בלעיסה. במשך כמה שנים לקחתי צנטרום ג'וניור 2 כדורים ביום אבל כבר חודשיים אין במלאי ולא צפוי להגיע. ראיתי שיש מולטי ויטמין בלעיסה שמיועד לחולים בריאטרים. זה יכול להתאים כי בלעיסה אבל שמתי לב שיש שם ברזל 30 מג ! בכדור. ה RDA לגבר של ברזל הוא 8 מג. כמו כן אין לי מחסור בברזל יש פריטין תקין וברזל והמוגלובין תקינים. מצד שני לא מוצא כדור אחר בלעיסה. 1.האם זה בעייתי לקחת 30 מג ברזל בכדור כשממש אין לי בזה צורך? 2. יש לי IBS עם תקופות של נטיה לעצירות כמו עכשיו. לפעמים אפילו בעיית התרוקנות. אני לוקח כל יום נורמלקס. האם 30 מג ברזל צפוי להחמיר עצירות? מה עושים? תודה רבה!!

שלום גלעד, לצערי מצבך מורכב מדי בשביל לתת מענה במסגרת פורום זה. עם כל התלונות הרפואיות שלך אתה חייב להיות במעקב של תזונאית גסטרו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר