מעי רגיש, התרוקנות איטית קיבה, לחם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/08/2022 | 20:05 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 42 סובלת שנים ממעי רגיש כאבי בטן שלשולים וכו'. בשנים האחרונות התפתחה גם התרוקנות איטית של הקיבה ויש הרבה רפלוקס וכאבים באיזור הקיבה לוקחת כל יום 1-2 לוסק. לפעמים גם לא הכי נוח לבלוע מרגישה קצת אי נוחות לאורך הוושט. אני רזה מאוד. אני אוכלת מדי יום לחם אחיד רגיל זה טוב לי. לפעמים נגמר הלחם או היום למשל הלחם התמלא בעובש בגלל שחם ולח בבית. ואז מוציאה לחם אחיד פרוס מהמקפיא כדי לאכול פרוסות. מה הדרך הכי טובה עבורי לחמם את הפרוסה? 1. טוסט? הבעיה שאם מכינה טוסט הוא מתחמם מקפוא ומחמם עד שנהיה קשה ואפוי אבל מכיוון שטוסט הוא קשה אז בטח זה פחות נוח לקיבה? 2 חימום במיקרו? יש דרך טובה לחמם פרוסת לחם במיקרו? אבל האם היא לא תגרום יותר לכאבי בטן מאשר לחם אחיד טרי או שהופשר 12 שעות על השיש? מה דעתך והמלצתך? תודה רבה

שלום דניאלה, ראשית ההמלצה שלי היא לפנות לתזונאית גסטרו שאולי יכולה לגוון לך את התפריט ולעזור לך בנושא המשקל. לגבי הלחם. אין קשר בין קושי הלחם לפעילות הקיבה. דווקא לפעמים טוסט נסבל יותר מלחם רגיל, אבל שוב, הסוגיה לא רלוונטית. יש פה בעיה עקרונית יותר שדורשת התערבות של איש מקצוע. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר