בלוטת תריס+מצליבים מה לעשות?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/08/2022 | 15:17 | מאת: יוגב

לאחר בדיקת דם מלפני 3 חודשים נמצא תת פעילות בלוטת תריס . קיבלתי חוברת עם הנחיות לא לאכול מצליבים ומוצרי סויה(אני טבעוני ואני אוכל המון סויה,טופו,ירקות כרוב קולורבי וכו') הורדתי את כל האוכל ולאחר בדיקות דם שקיבלתי היום. בלוטת התריס חזרה לעבוד ! רופאת המשפחה אמרה לי להמשיך. אז זהו לוותר על כרוב וכו'? היא רמזה לי משהו על בישול ונתנה לי המלצה לתזונאית אבל התור הוא לעוד 3 חודשים. האם יש דרך לאכול לפחות ירקות כמו כרוב ברוקולי בחימום ואם כן איך וכמה לחמם .כמה זמן וכו'? תודה

שלום יוגב, אם אתה מבשל אותם לגמרי, כמו מרק וכו', החום הורס מרכיב שיכול לשבש את תפקוד בלוטת התריס. תנסה לחזור בהדרגה ולבדוק. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר