יתרונות סוגי שוקולד שונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/07/2022 | 21:26 | מאת: אליהו

אילו יתרונות יש לשוקולד מריר לעומת שוקולד לבן ובכלל?

שלום אליהו, שוקולד לבן אינו שוקולד, אלא חמאת קקאו. יש בו בעיקר סוכר ושומן, ופחות נוגדי חמצון. שוקולד מריר שמכיל הרבה פחות סוכר, מכיל יותר נוגדי חמצון מפולי הקקאו, לכן נחשב לבריא יותר מבין השניים. אין חובת אכילה או המלצה לאף אחד משניהם. בברכה,דנה

29/07/2022 | 14:11 | מאת: אליהו

שוקולד מריר טעים לי ונותן טעם חשוב לחיי. האם מומלץ לחיות 85 שנה בלי טעם כנ"ל לעומת 80 שנה בלבד אך עם טעם כנ"ל? האם טעם החיים לא מספיק חשוב?

שלום אליהו, שאלתץ שאלה כללית ובהתאם תשובתי. ברמה הפרטנית אני מתאימה את התזונה לכל אחד לפי הרגליו, מצבו הבריאותי הנפשי ועוד. יש אנשים ששואלים ספציפית אם זה בריא או מזין, אז במובן הזה לא משהו מיוחד שחייבים להכניס לתפריט. ברור שאם זה חשוב לך ברמה הרגשית ולא פוגע בך בריאותית, אז מעולה. בברכה,דנה

09/08/2022 | 08:00 | מאת: אלי

האם יש חובה או המלצה להימנע משוקולד מריר?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר