תירס מול תירס גמדי טרי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

22/07/2022 | 23:40 | מאת: תמר

שלום דנה, תוכלי בבקשה להסביר לי מה ההבדל התזונתי בין תירס גמדי לתירס בוגר? אני לא מצליחה למצוא ערכים תזונתייים לתירס גמדי טרי, אלא רק משומר. מעבר לקלוריות, חלבונים וכו׳, מה ההבדלים בהרכב עצמו? ידוע לך מה מכיל ה-cob עצמו, בשלב בו התירס טרם הגיע לבגרות (cob רך ומתקתק)?

שלום תמר, תירס מכיל בסביבות 80 קלוריות ב-100 גרם, והוא שייך למשפחת הפחמימות. . כף תירס מקופסת שימורים מכילה כ-15 קלוריות, כף תירס לייט 10 קלוריות ובקלח תירס ממוצע יש 150 קלוריות. תירס גמדי, לעומת זאת, מכיל כ-20 קלוריות ב-100 גרם, והוא נחשב לירק לכל דבר שאפשר לנשנש חופשי. התירס הגמדי בקופסת השימורים אינו מכיל חומרים משמרים, וגם כמות הנתרן בו נמוכה מאוד – 10 מ"ג נתרן ב-100 גרם, לעומת למשל 1200 מ"ג בשימורי מלפפונים במלח. בברכה,דנה

24/07/2022 | 11:10 | מאת: תמר

תודה רבה! עזרת לי מאוד. דיברתי כמובן על תירס גמדי טרי. משתדלת לא לאכול שימורים, גם בגלל ההיבט הסביבתי

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר