מחשבון Waist To Height Ratio WHtR

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/07/2022 | 03:47 | מאת: מ

רציתי לשאול האם הוא מדד טוב להשמנה ? אני בן 28 והגובה שלי 1.70 משקל 70.8 קילו בערך ממדידה שערכתי אתמול מגיל צעיר המותניים שלי היו רחבות קצת יותר אבל הייתי רזה . רציתי לשאול האם זה מדד טוב? כי במדד הזה אני נמצא ביתר משקל לפי ההיקף מותניים שהוא 93 בערך. אז אני אמור לרדת ל 89 ופחות בערך בישביל להיות במצב נורמאלי . אז המטרה שלי היא לרדת ל 65 קילו בערך ? או שהמדד הקובע הוא BMI ולא זה וזה פחות פרקטי ?

שלום, יש הרבה פרמטרים לקביעת השמנה או סיכון למחלות לב וכלי דם. היקף מתניים הוא אחד מהם אבל לא לבדו. אם התזונה בריאה, משקל תקין, הרכב גוף מאוזן, פעילות גופנית וכו'- הסיכון יורד. יש לפנות לזתונאי.ת להמשך טיפול. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר