שאלה לגבי אוכל ללא שומן רווי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/07/2022 | 00:50 | מאת: מ

שלום רב יש לי שאלה האם שניצל טבעוני שקונים בסופר וכו או למשל לחם חום מאחורה אני רואה למשל 1 גרם שומן בלתי רווי לכמות כזו וכזו גם בלחם אני רואה או למשל על אגוזים שקניתי לא מעובדים בלי מלחם רשום על העטיפה חומצות שומן רווית ל 100 גרם מזון 6.1 האם זה אמור שיש שומן בלתי רווי בזה כי עברתי לתזונה יותר צמחית ? שניצל סויה למשל יש בו פרורי לחם וכו . שניצל טבעי כביכול שקונים בסופר זה בריא ? או שלא כדאי שניצל סויה טבעי מסופר וכו . ?

שלום, שניצלים מוכנים בהגדרה הם מזון אולטרה מעובד, ולכן פחות מומלצים לצריכה. מעבר לתזונה צמחונית/טבעונית אינה בהכרח בריאה יותר אם קונים רק אוכל מוכן כל הזמן. תזונה צמחית מכילה יותר שומן בלתי רווי מסוג אומגה 6. כלומר הורדת מזון מהחי מורידה שומן רווי אבל מכניסה יותר שומן בלתי רווי מסוג אומגה6 שנחשב לפחות בריא. ולכן, מעבר לתזונה אחרת דורש איש מקצוע. ממליצה לפנות לייעוץ פרטני אצל תזונאי.ת בברכה,דנה

21/07/2022 | 13:46 | מאת: מ

תודה על המענה אבל לא הבנתי כל הזמן אומרים שתזונה צמחית היא בריאה יותר שומן בלתי רווי עם שומן מסוג אומגה 6 של תזונה צמחית פחות בריא ממוצרים עם שומן רווי ? ולמה שומן בלתי רווי של אומגה 6 פחות בריא ? אוכל צמחי הוא עם תווית סטיגמה של מזון בריא יותר אבוקדו וכו וכו תמיד נאמר ששומן בלתי רווי הוא המזיק ונאמר כאן שאוכל צמחוני הוא יותר מזיק? לא הבנתי

21/07/2022 | 21:41 | מאת: הסבר

הבנת אותה לא נכון. היא לא אמרה שמזון צמחי לא בריא, אלא ממליצה לך לא לצרוך מזון אולטרה מעובד, כמו שניצל צמחי שנמכר בסופר ומוכן על ידי חימום בלבד. מההודעות שלך עולה שאתה לא מבין מהו מזון טבעי ומהו מזון מעובד ואיך נכון לאכול באופן בריא, ולכן היא ממליצה לך לפנות לייעוץ תזונתי אישי.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר