סוכר בבוקר ובצום מעט גבוהה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/07/2022 | 17:49 | מאת: רן

שלום רב עקב בדיקת דם שגרתית בה היה סוכר 107 בצום רכשתי מד סוכר ואני בודק מדי פעם התוצאות בבוקר נעות מ-95 עד ל-105. שמתי לב שאם אני אוכל מאוחר בערב הסוכר בבוקר יותר גבוהה. לעומת זאת אם אני בודק במהלך היום לאחר כ-4 שעות שאני לא אוכל הסוכר הוא באזור ה-91 . יש לציין שה-AC1 יצא בבדיקת הדם 4.9% . מה משמעות התוצאות הנל? יש לציין שאני בן 57 שוקל 68 קילו וגובה 174 עושה די הרבה ספורט.

שלום רן, אתה מתאר מושג שנקרא " סוכר לא תקין בצום" או טרום סוכרת בפוטנציאל. ערכים מעל 100 בצום אינם תקינים, אבל אינם מוגדרים סוכרת. הייתי ממליצה למדוד שעתים אחרי האוכל ואל 4- זה חסר משמעות. פנה לתזונאי.ת להמשך טיפול בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר