הורדת אנזימי עיכול עמילאז וליפאז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/07/2022 | 12:17 | מאת: אלעד

היי שלום, לאחר כאבי בטן וגב באים והולכים במשך מספר חודשים ,בבדיקות דם שעשיתי התברר שיש לי עמילאז וליפאז טיפה מוגברים. עמילאז 102 ליפאז 87 אמרו לי להיכנס לדיאטה דלת שומן.בבדיקת US ברוך השם לא נראה כי יש דלקת. רציתי לדעת האם צריכה של עשה חיטה מעלה את האנזימים האלו או מורידה אותם? אני שותה פעם בשבוע שייק בתוספת עשב חיטה, יכול להיות שזו הסיבה שהמדדים עלו? האם יש דרכים טבעיות נוספות להורדת המדדים באנזימים אילו. תודה, אלעד

שלום אלעד, לפי מה שאתה מתאר ייתכן ויש לך אבנים בכיס מרה או נטיה. אתה צריך לפנות לתזונאית לייעוץ פרטני ולא במסגרת פורום זה. מיץ עשב חיטה חסר משמעות במקרה זה, ולא, הוא לא הסיבה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר