תזונה דלת פחממות - ירידה במשקל ובמסה השריר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/07/2022 | 13:53 | מאת: ערן

לפני שנה התחלתי דיאטה דלת פחממות עם תזונאית(התזונאית הפסיקה לעבוד והשאירה אותי ללא טיפול המשך) הייתה ירידה גדולה באחוזי שומן יחד עם זאת ירידה במשקל ברגליים בהיקפים אבל יחד עם זאת גם במסת השריר . תזונה דלת פחממות עד 60 גרם פחממה ליום.(לא קיטו) אחריי שנה הגעתי לתת משקל. *חשוב לציין אכלתי כמות חלבונים מספקת פי1.5 ממשקל גופי וחלבון איכותי ומלא(דגים,טופו,ביצים,עוף,ריקוטה,צהובה) ושומנים טובים ולא מעט (אבוקדו,אגוזים,שקדים,שמן זית) אחריי שנה חזרתי בהדרגה לאכול פחממות מורכבות כמו קטניות ומהר מאוד בשילוב עם חלבונים הצלחתי לעלות במשקל במיוחד במסת השריר . בסה"כ העילית כמות פחממות לכ120 גרם ביום. האם צריכת חלבונים גבוהה עם מעט פחממה באמת יכולה לגרום לתוצאה הפוכה ? לפני שנה שקלתי: 95 במהלך תזונה דלת פחממות: 59 אחריי הוספה של פחממות: 70 קילו. ועליה במסת השריר(ללא פעילות גופנית מאומצת) בדיקות דם דלת פחממות: כולסטרול טוטל-250 מ"ג LDL - 151 טריגיצרידים-41 סוכר בצום -82 A1C- 4.3 אחריי הוספת פחממות(קטניות,עגבניות): כוסלטרול : 210 LDL 110 סוכר בצום - 89 טריגיצרידים - 71 A1C -5.0 גיל 35

שלום ערן, דיאטות קטו ודיאטות דלות פחמימות כמו שבצעת לא מבוססת מפסיק כדי לאמצם לתזונה ואורח חיים בריא. החלטתך להעלות בכמות כולל חלבונים בהחלט עושה את העבודה. ממליצה להמשיך את התהליך מול תזונאי.ת אחר.ת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר