השמנה מפחמימות לחם שומן רווי או בלתי רווי ?<

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/07/2022 | 15:28 | מאת: מ

שלום רב יש לי שאלה האם השמנה מפחמימות כגון לחם וכו זה הפוך בגוף לשומנים בלתי רווים או רווים ? זאת אומרת המשנה מפחמימות לחם.

שלום, לא בטוחה שהבנתי את השאלה, אבל אענה בקצרה. השמנה לא נובעת מלחם או שומן, השמנה נובעת מאכילה עודפת של קלוריות , יותר ממה שהגוף צריך, שומן, פחמימה וחלבון. השמנה נובעת מחוסר פעילות גופנית,אכילת מזון מעובד עתיר שומן רווי וסוכר פשוט. פחמימה ושומן מהטבע - טבעי , אם נאכל מאוזן, לא משמין. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר