כולסטרול גבוה וטיפול מנע

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

12/07/2022 | 09:28 | מאת: טל

היי אלו בדיקות הדם האחרונות. בשיחה עם הרופאה המליצה לקחת כדורים נגד כולסטרול. הרם כדאי להתחיל כדורים או שיש טיפול מנע אחר? Cholesterol 201 Triglycerides 196 Hdl 44 LDL 118 Non hdl colesterol 157 תודה

שלום טל, זה לא תלוי רק בבדיקות אלא בגורמי הסיכון שלך למחלה לבבית וכלי דם. אני ממליצה לפנות בשלב ראשון לתזונאי.ת במסגרת הקופה אליה אתה שייך ולקבל החלטה. בוודא שניתן לטפל בבדיקות עם טיפול תזונתי, השאלה כמה גורמי סיכון נוספים יש לך כגון עישון, השמנה, סיפור משפחתי ועוד. בברכה,דנה

12/07/2022 | 09:50 | מאת: טל

תודה על התשובה המהירה. אני מעשן לצערי. סוכר קצת גבוה. אין רקע משפחתי.

שלום טל, אז בהחלט טיפול תזונתי אינטנסיבי יכול לחסוך ממך גם תרופות וגם מחלות. הטיפול התרופתי ללא טיפול תזונתי יהיה הרבה פחות יעיל. את הטיפול ניתן להפסיק בכל עת, ממליצה בחום ללכת לתזונאי.ת ואף יותר חשוב מזה לסדנת הפסקת עישון (יש גם טיפול תרופתי, שאל את רופא המשפחה), כי זה גורם הסיכון המשמעותי ביותר שלך. בברכה,דנה

12/07/2022 | 10:18 | מאת: טל

תודה רבה!!!!

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר