שאלה לגבי שומן רווי או לא רווי .

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/07/2022 | 02:23 | מאת: א

שלום רב יש לי שאלה עם מישהו שהיה בעבר במשקל נמוך מאוד אבל עלה למשקל תקין אבל זה כתוצאה מאכילת שוקולדים וכו ושומנים בלתי רווים האם הוא צריך לרדת שוב במשקל ולעלות שוב עם שומנים בריאים ? או שאין קשר לזה ושומנים שנוצרים בגוף חיצוני של השמנה זה לא קשור לסוגי שומן האלה ?

11/07/2022 | 02:32 | מאת: א

זאת אומרת משקל שהיה 50 קילו בעבר בתת משקל אבל בעקבות איכלת סוכרים שומנים רווים וכו . עלה ל 70 קילו 20 קילו זה שומנים רווים בלתי בריאים ? זה מסוכן ? או שלא מדובר בדבר הנ"ל ?

שלום, זו שאלה תיאורטית מדי מכדי לענות עליה תשובה מדעית מדוייקת. בעיקרון ההמלצה לעליה במשקל מתת משקל עדיפה שתהיה ממזון עתיר שומן מזין ולא מאוכל מעובד וכדומה. באם יש לכך השפעה ישירה על בריאות- ייתכן וכן, אבל אין לי יכולת לענות באופן ספציפי. בברכה,דנה

11/07/2022 | 22:23 | מאת: א

הבנתי תודה על המענה אז מה שלמעשה צריך לעשות זה לרדת במשקל לתת משקל ולקבל שומנים בריאים ? או שלהישאר באותו המשקל עם ספורט וכו .. ? מה הכוונה להשפעה ישירה על הבריאות גם עם המשקל תקין ? ולא ביתר משקל . ?

11/07/2022 | 22:43 | מאת: מ

הבדיקות דם תקינות מלפני כשנתיים עם המשקל הנ"ל . השאלה היא עם יש מקום לדאגה והשומנים האלה הם בלתי רווים ? אני יודע שאולי אין יכולת לדעת אבל איך אוכל לדעת עם אני במשקל הנ"ל בסיכון או לא או שהרוב זה שומנים רווים ? האם יש מומחה לדברים הללו שאפשר לשאול ?

שלום, ממש לא לרדת לתת משקל, זה לא מה שאמרתי. אמרתי שאני לא יכולה לדעת מראש את ההשפעה. הרעיון הוא לעבוד על מה שיש כרגע, וזה לחיות במשקל תקין עד כמה שנתין בתזונה מתאימה לך.פנה לתזונאי.ת להמשך טיפול. בברכה,דנה

שלום, סיכון יש לחשב יחד עם תזונאי.ת בטיפול פרטני. בברכה,דנה

12/07/2022 | 10:31 | מאת: מ

הבנתי תודה על המענה אז אני צריך תזונאי ? ולספר לו את המקרה הנ"ל שהייתי בתת ועליתי למשקל תקין גם עם עכשיו אני במשקל תקין אני 1.70 ושוקל 70-71 קילו כי בדרך כלל תזונאי זה למי שביתר משקל . או שפשוט עלי לחפש לי תפריט שמתאים ללא שומנים רווים ? מה שאני עושה באופן אישי אני הפסקתי לאכול שומנים רווים כמה שאפשר ואוכל לחם חום והאם דבר כזה זה בר תיקון זאת אומרת השומנים הרווים יכולים להתחלף עם אני משנה את הצריכה שלי ביחד עם פעילות גופנית של ריצה קצת משקולות וכו . ?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר