שאלה בנושא אחוזי שומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/07/2022 | 23:54 | מאת: מ

שלום רב יש לי שאלה אני בן 28 שוקל 71 קילו בערך היקף המותניים שלי 93 בערך יריכיים 100 בערך . גובה 1.70 הירכיים שלי קצת גדולות אבל אני כרגע עושה כושר ומשתדל לאכול בריא שאני מחשב במחשבון של אחוזי שומן באתר מסויים רק אחד הוא רושם לי שאני נמצא חלילה במצב מסוכן באחוזי השומן זאת אומרת עובר את ה 25 אחוז ובסיכון הוא רוצה לחשב גם את עצם הכסל אני לא יודע מה זה עצם הכסל . אבל הנחתי שזה בחלק העליון ביותר של הבטן ? אבל באתרים אחרים זה מראה לי אחרת שזה בגבול הבסדר אשמח לחוות דעתך האם זה מצב מסוכן חלילה או לא ? אני כרגע עושה ספורט רוצה להוריד היקפים לשם בריאות והאם האתר הזה זאת אומרת סתם לא מחשב נכון וזה לא נכון ...

שלום, איני מומחית לתחום, אבל אני יכולה לומר שסכנה אינה המילה הרלוונטית. כל עוד אתה עוסק בפעילות גופנית, צורך תזונה בריאה ומעקב בדיקות, אני לא רואה סיבה לדאגה, לא כל שכן, כל המשקלים האלה רחוקים מלהיות מדוייקים או רלוונטים. בברכה,דנה

11/07/2022 | 01:34 | מאת: מ

יש לי שאלה נוספת האם זה נכון שהיקף מותניים מ 94 זה בסיכון מוגבר לסכרת וכו . ? או שלא

11/07/2022 | 01:34 | מאת: מ

לגבר כמובן .

שלום, זה תלוי לפי איזה מדדים הולכים. לפי האמריקאי זה מעל 102 ס"מ. לפי אנשי המזרח התיכון הממוצע זה 94 ס"מ. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר