נשירת שיער חזקה וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/06/2022 | 15:16 | מאת: לימור

שלום, אני בריאה בלי כדורים. שוקלת בסדר. גובה 1.70~ או 1.67 משקל הגיע ל-64 קג אבל עכשיו אני 57 קג. שנראה לי גם בסדר. בגדול אני אוכלת רק אוכל לכן ירדתי במשקל. אין פיצוחים, חטיפים, שוקולד וכל המתועש. אין לי צורך הזה. שתיה לא שותה גם כך מיצים. עכשיו רציתי לשאול אם הנשירה החזקה מאו-ד כבר כמה חודשים זה בגלל ירידה במשקל? אני לא יודעת למה. ומה אפשר לעשות. המחשבה העיקרית שאני שותה הרבה נס קפה? הבנתי שזה מונע ספיגה של ברזל. תודה

שלום לימור, בעיקרון המשקל שלך תקין. ייתכן ובירידה במשקל נחשפת לחסרים תזונתיים מסוג ברזל, ויטמין B12 ואבץ ותפקודי בלטת התריס. פני לבדיקות דם ואח"כ לתזונאי.ת להמשך טיפול. לקפה אין חסר ישיר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר