פירות עושים לי שלשולים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/06/2022 | 22:32 | מאת: מני

שלום, שמתי לב שפירות גורמים לי לשלשולים ולכן אני מאוד ממעיט באכילת פירות. האם ישנו פתרון לאשנים שרגישים לפירות מלבד לא לאכול? תודה

שלום מני, ייתכן ויש לך רגישות לפרוקטוז. ישנם פירות עשירים יותר באופן יחסי- מהם כדאי להמנע. כמו כן אם אוכלים פרי אחרי ארוחה מלאה, ייתכן ופחות תרגיש בתופעה. מצורפת רשימת פירות דלה יחסית ועשירה בפרוקטוז. פירות עשירים בפרוקטוז תפוחים, אגסים, מנגו, אפונה, אבטיח, פירות משומרים במיץ, דבש, סירופ תירס, מיץ פירות, פירות יבשים. פירות דלים בפרוקטוז: בננות, אוכמניות, ענבים, קיווי, מלון, לימון, מנדרינה,תפוז, פסיפלורה, תות שדה, פטל, סירופ מייפל. במידה והתגלתה אי סבילות בפרוקטוז, חשוב להימנע גם ממזונות עשירים בפרוקטנים. פרוקטנים הם מולקולות המורכבות ממספר חלקיקי פרוקטוז ולכן מגיבים באופן דומה. פרוקטנים נמצאים בכמות גדולה: בשעועית, גרגרי חומוס, עדשים, סלק, כרוב אספרגוס, ברוקולי, שום, אפונה, בצל, חיטה, שיפון, אבטיח ואפרסקים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר