ערכי סוכר בצום 108 בתזונה מאוזנת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/06/2022 | 09:17 | מאת: רן

שלום רב בן 57 בריא בדכ שוקל 68 על גובה 1.74 ב-2 הבדיקות דם האחרונות (לפני חצי שנה וכעת) סוכר בצום 108 , החלבון המסוכרר תקין 4.9% בעבר רמת הסוכר היתה כ-95 בשנה האחרונה בצעתי שינוי בתזונה הורדתי פחמימות כמעט לחלוטין והוספתי חלבון ושומנים טובים כגון חמאת בוטנים , ירידתי מ-21% שומן לכ-16% שומן אבל במקביל חלה כאמור עליה ברמת הסוכר בצום. שאר בדיקות הדם תקינות עושה ספורט כמעט כל יום בעיקר משקולות ופעמיים שלוש בשבוע ארובי. האם יתכן שהשינוי התזונתי גרם לעליה בסוכר בצום? ומה הפתרון לכך מבחינה תזונתית?

שלום רן, איני יכולה לומר מה גרם לשינוי, כי על פניו השתפרת בכל המדדים. מציעה לשבת עם תזונאי.ת בפגישה אישית ולבחון את כלל התזונה שלך ולבדוק מה ניתן לעשות. לפעמים, גם כשאנחנו עושים הכל נכון, עדיין הגוף אומר אחרת- נטיה גנטית, משפחתית, סטרס ועוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר