שאלה בנוגע לרגישות לגלוטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/06/2022 | 21:22 | מאת: ארגמן

שלום רב, מזה זמן רב שאני סובלת מנפיחות בבטן וגזים,מאחר ואמא שלי חולת צליאק עשיתי בדיקה שיצאה שלילית. אך החלטתי להמנע מגלוטן ולבחון.אכן הרגשתי שיפור,הנפיחות הפסחקה וכן הגזים וכאבי בטן. הבנתי שאני כנראה רגשיה לגלוטן ואני צורכת מאכלים ללא גלוטן. זמן מה אחרי שהתחלתי,קניתי לחמניות ללא גלוטן ואני שמה לב שביום שאני אוכלת אני חווה שוב נפיחות בבטן. האם יתכן שהקמחים האלה גם גורמים לזה? (קמח תירס,תפחוא כוסמת אורז וכו..). אשמח לתשובה. תודה

15/06/2022 | 21:36 | מאת: ממממ

יותר סביר שזו רגישות או אלרגיה לשמרים. נסי לאכול לחם ללא שמרים

15/06/2022 | 21:53 | מאת: ארגמן

אלרגיה משמרים? לפי מה שידוע לי השמרים באפיה מתים ולא משפיעים על מערכת העיכול.

שלום ארגמן, ייתכן והבעיה היא לאו דווקא הגלוטן אלא סיבים תזונתיים לעיתים שנמצאים במוצרים. לרוב תחליפים ללא גלוטן אינם בהכרח מזון בריא יותר. פני לתזונאית להמשך ייעוץ ובירור ולרופא גסטרו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר