שאלות בנושא כולסטרול מה כדאי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/06/2022 | 13:46 | מאת: אילנה

שלום רב 1. האם חופן אגוזי מלך על יום וחופן שקדים על יום(הכוונה,יום חופן אגוזים יום חופן שקדים) יכול לעלות כלולסטרול רע? בגלל אולי שיש שם שומן. 2.האם שמן קצח יכול לעלות כולסטרול? 3.האם כמה פולי קקאו היום וטבלית שוקולד מריר יכול לעלות כולסטרול?(אני דווקא קראתי ששוקולד מריר מאה אחוז קקאו בריא ללב) בכל זאת אני שואלת. 4. עד היום לקחתי נוסטרול. אבל לאחר שאמרת שאת ללא ממליצה, או שבכלל לא לקחתי או רק אחד ביום במקום 2 ביום. האם תוכלי לכתוב לי איזה תוסף תזונה הכי טבעי את ממליצה להורדת ה-L.D.L. סך הכולסטרול היה 222 ה-L.D.L 148 ה-H.D.L

09/06/2022 | 13:50 | מאת: אילנה

סליחה. לא יצא הכולסטרול הטוב הכולסטרול הטוב 54. אודה לך מאוד על על התשובות ואיזה תוסף תזונה את ממליצה. תודה רבה. וסליחה על אורך השאלות

אענה בגוף השאלות. 1. האם חופן אגוזי מלך על יום וחופן שקדים על יום(הכוונה,יום חופן אגוזים יום חופן שקדים) יכול לעלות כלולסטרול רע? בגלל אולי שיש שם שומן.- בעיקרון מחקרים מראים אחרת, אבל אין 100% בתזונה. 2.האם שמן קצח יכול לעלות כולסטרול? אין לי תשובה בנושא- לא נבדק. למה להשתמש בשמן שלא נבדק? יש מספיק מחקר על שמן זית. 3.האם כמה פולי קקאו היום וטבלית שוקולד מריר יכול לעלות כולסטרול?(אני דווקא קראתי ששוקולד מריר מאה אחוז קקאו בריא ללב) בכל זאת אני שואלת- ככל הנראה לא ישנה כלל. 4. עד היום לקחתי נוסטרול. אבל לאחר שאמרת שאת ללא ממליצה, או שבכלל לא לקחתי או רק אחד ביום במקום 2 ביום- שוב מחקרים מעטים, אין נזק אך גם תועלת מוגבלת. עדיף לצרוך תזונה מאוזנת. האם תוכלי לכתוב לי איזה תוסף תזונה הכי טבעי את ממליצה להורדת ה-L.D.L.- יש מחקרים על אומגה 3, אבל לא גורף. ההמלצה הכי טובה שלי- לפנות לתזונאי.ת לייעץ פרטני והתאמה להרגלי החיים הקיימים ולשפר או לשנות מה שלא תואם. בברכה,דנה סך הכולסטרול היה 222 ה-L.D.L 148 ה-H.D.L

10/06/2022 | 10:21 | מאת: אילנה

תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלה אחרונה בנושא. מה דעתך על תוסף תזונה ליקוריץ?

שלום אילנה, ליקוריץ אינו תוסף. מדובר במזון לכל ענין ודבר. אין מספיק הוכחות. יש יותר הוכחות על תזונה בריאה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר