שאלה לגבי עליות וירידות במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/05/2022 | 23:21 | מאת: מ

שלום רב יש לי שאלה עם אדם במשקל 50 קילו 1.70 ועלה במשקל ל 70 קילו אחרי תקופה ואחרכך אחרי תקופה לא ארוכה מאוד חזר ל 50 קילו ירד כ 20 קילו במשקל ללא ספורט עקב משהו שהוא עבר ... וחזר ל 70 קילו חזרה אחרי תקופה האם הגוף איבד שריר שלא יחזור ? או שהשרירים תמיד חוזרים ונבנים והשריר יחזור ?

24/05/2022 | 00:41 | מאת: מ

וכן שאלה האם יש סיכון בעלייה במשקל וירידה יויו שלא היה הרבה פעמים אבל היה רציני של 20 קילו בערך ? לאדם שהיה בתת משקל ועלה למשקל תקין וחזר לתת משקל אבל זה נישאר יציב לתקופה ארוכה לא עליות כל הזמן וירידות ?

שלום, תמיד אפשר לבנות שריר חדש, אך האם יחזור לקדמותו זה שאלה שאין עליה תשובה אחת. זה פונקציה של גיל, מין, פעילותגופנית, תזונה ועוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר