שאלה בנוגע לשומן בגוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/05/2022 | 23:06 | מאת: ח

שלום רב יש לי שאלה אני גבר בן 28 אני הייתי בעבר רזה מאוד ועליתי במשקל אבל יש לי היקף מותניים יחסית רחב יותר בגלל המבנה גוף שלי תמיד היה לי מותניים קצת יותר אז אני לא יודע עם זה אינצקציה אני לא שמן ב bMI אני שוקל 70 ואני 1.70 אבל היקף המותניים שלי 90 בערך ירכיים בערך 100-101 האם זה יתר שומן ? במצב מסוכן או שנחשב לשומן יתר קצת . ? מה ההגדרה במצב כזה ? ירדה במשקל מורידה את אחוזי השומן בגוף ? עם אדם למשל יורד 5 קילו או 6 - 7 יורד גם אחוזי השומן ? או שזה לא משפיע הירדה במשקל על השומן ? אני לא אוכל הרבה במשך היום אני הורדתי מהכמות של האוכל וכמעט ולא נוגע בסוכרים . ואוכל סיבים תזונתיים . פחות פחמימות ואוכל רק שאני רעב אני לא מרעיב את עצמי .

שלום, היקף המתניים שלך תקין לגמרי. ירידה באחוזי שומן ועליה במסת שריר יכולה לשנות את ההיקף. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר