תוספים+מוצרי חלב באוסתאופורוזיס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

24/04/2022 | 23:21 | מאת: טל

שלום גב' ויינר, בת 55, לאחרונה אובחנתי באוסתאופורוזיס, אתחיל ריבון. כדי להגיע ל 1200 מ"ג סידן, נוטלת 2 ביום סידן ציטראט 300 מג, ברווח גדול, צהריים + ערב. וגם 1 יוגורט ביו דל לקטוז(אי סבילות) 3% שומן. גם מנה יומית קטניות. לא מוצאת מאכל שלא מתנגש עם הצריכת סידן בגלל חומצה פיטית או סיבים. כדאי לקחת ציטרט לפני השינה ?מה עושים ? תודה רבה.

שלום טל, סידן ציטראט אינו תלוי אוכל, ולכן ניתן לקחת במרקח רב מארוחות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר