השלמת מאגרי חומצה פולית בחסר יחסי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/04/2022 | 22:37 | מאת: יאיר

שלום. אני בן 40 ללא מחלות פרט לכולסטרול מעט גבוה. בבדיקת דם התגלה רמת חומצה פולית בחסר יחסי. ברזל, המוגלובין ו-B12 תקינים כך שאין אנמיה מסוג כלשהו. הרופא אמרה שאפשר להשלים את המחסור ולקחת יום יום 5 מ"ג במשך חודשיים. האם יש נזק אם לאחר חודשיים אמשיך לקחת אחת לשבוע 5 מ"ג כל השנה לצורך שמירה על רמה תקינה בדם או שזה מיותר ואף עלול להזיק?תודה וחג שמח. תודה רבה.

שלום יאיר, אין צורך לקחת 5 מ"ג, זה המון ומיותר לגמרי. הייתי לוקחת 3 חודשים 1 מ"ג ובודקת. בהמשך מוסיפה ירקות ודגנים מלאים לתזונה- אין סיבה לחסר בחומצה פולית כאשר התזונה מאוזנת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר