מה סוג הטחינה הכי בריאה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/01/2022 | 15:47 | מאת: גלי

איזה סוג טחינה הכי בריאה? ומה לחפש שיהיה כתוב על האריזה כדי לוודא את זה?טחינה משומשום מלא מונבט? שנטחנה באבני ריחיים? אני מחפשת סוג טחינה עם הכי הרבה סידן, מינרלים ושאר הדברים הטובים שיש בטחינה, ושגם הספיגה שלהם הכי טובה ובמקביל שיהיה בה הכי פחות מהחומרים הפחות טובים בטחינה. נכון לעכשיו אני אוכלת ביום שתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא. אין לי דרך אגב בעיה כרגע להשמין.

שלום גלי, אין מדד כזה "הטחינה הכי בריאה". כולן עשויות מאותו חומר גלם- שומשום. וכל הטענות האחרות לגביו - מלא, מונבט וכדומה, אינן מוכחות בשום צורה ואופן, זה בעיקר גימיקים שיווקיים. אף אחד לא ממש בדק את ההבדלים. הכי חשוב לראות שאין תוספות לטחינה ומדובר בשומשום בלבד ללא תוספות. מעבר לכך, הטעם מנצח. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר