ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/06/2021 | 15:12 | מאת: מאור

היי דנה רציתי לשאול סבא שלי בן 80 מתפקד אך לאחרונה קצת יותר עייף, סובל מאנמיה כרונית עם המוגלובין 11 כבר שנים אז כנראה שזה לא קשור רציתי לשאול, האם יכול להיות חוסר בתיאמין או בויטמין b אחר? b12 לוקח כמה פעמים בשבוע וגם חומצה פולית אבל השאר לא נבדקו, השאלה אם זה סביר בתזונה רגילה בנוסף, כיצד ניתן לבדוק שאין לו סרקופניה ושהוא צורך מספיק חלבון? יש לו תפריט מאוזן מדיאטנית אז מניח שזה בסדר

שלום מאור, סרקופניה ניתן לבדוק באמצעות שאלונים לסיקור שקיימים און-ליין וע"י סיקור של דיאטנית. קרוב לוודאי שיש מידה מסוימת של סרקופניה בגילו וכן האנמיה לא תורמת. ייתכנו חסרים תזונתיים עם הגיל, ולרוב תוסף יכול לפתור. מתן תיאמין יכול לשפר אבל לא יתפור את בעיות הגיל והסרקופניה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר