מזון טוב למוח כגון שעועית לבנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/04/2021 | 21:38 | מאת: אדי

שלום רב, רציתי לדעת איזו מזונות עוזרות לתפקוד תקין של המוח, שמעתי ששושעית לבנה טובה כי היא מכילה פוספידטיל סרין, האם מומלץ לבשל יבשה/קפואה/קופסאות שימורים?

שלום אדי, אין הוכחה שמזון כזה או אחר תורם לתפקוד תקין של המוח. המחקרים מראים על התנהגות אכילה ומצב תזונתי, ועל תזונה באופן כללי. מחקרים רבים נעשו על תזונה ים תיכונית, תזונה המבוססת על הצומח ותזונה עשירה בנוגדי חמצון בעיקר. אין מחקר על שעשוית לבנה או ספציפית על פוספטידיל סרין. יתרה מכך, יש להתחיל בשלב מוקדם לשמור על תזונה, שינוי תזונתי בגיל מבוגר לא ישנה את מהלך התפקוד המוחי. ירידה במשקל, הפסקת עישון, פעילות גופנית ופעילות גופנית משפרים משמעותית את המצב, לא מזון אחד כזה או אחר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר