אבקת חרובים - השפעה על העיכול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/04/2021 | 20:23 | מאת: מתעניין

שלום, אין לי מחלות כרוניות ידועות, אני קצת פחות מ 40, וסובל כבר כמה שנים מנטיה ליציאות רכות. אני מרבה לאכול אורז לבן, וזה עוזר לייצב את המצב, אבל בתור אלטרנטיבה קניתי אבקת חרובים - גם טעים, גם בריא ללב(כך אומרים). אני מרגיש השפעה אחרי חצי כפית ביום, וזה טוב. השאלה היא, האם עם הזמן לא נוצרת סוג של התמכרות לזה, כך שהגוף יסתגל לכמות מסוימת, ואני אצטרך להעלות את המינון? אם במשך כמה חודשים השתמשתי באבקה, ומחליט להפסיק, האם ייתכן ויציאות רכות יחזרו בצורה רצינית יותר? תודה.

שלום, לצערי אין לי תשובה בנושא שכן איני יכולה לייחס כל תכונה ידועה לאבקת חרובים. לא מאמינה שזה ישנה משמעותית, אבל אם זה עוזר לך, פשוט להמשיך. בנוסף הייתי עושה בירור גסטרו, כי אין סיבה להיות עם יציאות רכות. בברכה,דנה

15/04/2021 | 16:11 | מאת: מתעניין

תודה. דווקא ראיתי הרבה כתבות בעברית ואנגלית, כולל סרטוני יוטיוב, על השפעתו המיטיבה של חרוב על הקלה על יציאות רכות, בגלל נוכחות טאנינים.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר