תוסף hmb בתת משקל ..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/04/2021 | 00:23 | מאת: טליה

שלום, קראתי קצת על תוסף hmb וראיתי אותו באנשור אדוונס. הבנתי שעשוי לסייע למצבי רעב וחולי. אם אישה בתת משקל עקב אנורקסיה ממתינה לטיפול (תור המתנה ארוך שעשוי לקחת חודשים) ואיבדה מסת שריר רבה וכוח. מותר/מומלץ לקחת את התוסף ? (אין סיכוי שתשתה את האדוונס כי היא מפחדת). כמו כן, מה ההבדל בין hmb לבין קלציום hmb, או שזה אותו הדבר? תודה!

שלום טליה, לא, זה לא יעזור. התוסף מעודד עליה במסת שריר אם אוכלים אוכל נוסף, לא לבד. אין מחקרים על אנורקסיה ו-HMB. לתת תוסף באנורקסיה נרבוזה לא יהיה יעיל לצערי, אך כנראה לא יזיק.בכל מקרה צריך מזון בנוסף. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר