שינוי תזונה בבת אחת ביום גילוי סרטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/04/2021 | 19:50 | מאת: אביבית

אני בת 50, לצערי גילו לי סרטן המעי הגס בשלב 2, לא משהו ככ נורא. לפי האונקולוג שלי, ניתוח להסרת החלק הנגוע וכימותרפיה לאחר הניתוח ואני בריאה לגמרי. אני חייבת לציין שאני סובלת מהשמנת יתר, ואני לא אוכלת ככ בריא. יכול להיות שזה זירז את ההתפתחות של הסרטן, אני יודעת.... אני אוכלת הרבה שטויות. אני רוצה לעשות שינוי. אם אני ארד במשקל ובבת אחת אוריד את כל המתוקים והחטיפים ויאכל בריא ומסודר עם הרבה שום, כורכום ולימון (אומרים שזה אנטי סרטני) אני יכולה גם בלי כימותרפיה? אני נורא מפחדת מזה... אני מעדיפה בלי זה... השאלה אם אני נכנסת לזה בראבק ובאמת מתמידה לאורך הרבה זמן בלי אפילו ממתק וחטיף אחד. אך ורק אוכל בריא. האם זה יעבוד?

שלום אביבית, לצערי זה לא עובד ככה. שינוי תזונתי אינו יכול להמיר טיפול כימותרפי. הוא יכול לעזור ולתמוך, אבל לא למנוע. שינוי תזונתי חשוב לזמן הטיפולים אבל גם לאחריהם. כמו שאת הטיפול הרפואי את מקבלת מרופא, ממליצה שאת הטיפול התזונתי תקבלי מאיש מקצוע מוסמך- תזונאי.ת, עדיף עם ניסיון באונקולוגיה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר