דיאטת fodmap - גלוטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/03/2021 | 13:06 | מאת: ארז

שלום בעקבות תסמינים של נפיחות, גזים ושינויים ביציאות, רופאת גסטרו טוענת שזה כנראה IBS והמליצה לי לנסות דיאטת fodmap למספר שבועות. בחוברת שהיא הביאה לי כתוב שאסור מוצרי עם גלוטן. השאלה שלי כזו- אבל אם אני לא רגיש לגלוטן, כלומר צליאק נשלל..אז עדיין מומלץ להימנע ממוצרים עם גלוטן או אפשרי? תודה

שלום ארז, ישנם אנשים עם רגישות לגלוטן וגם אלרגיה. צליאק היא מחלה אוטואימונית. מטרת הדיאטה הזו היא המנעות וחשיפה הדרגתית בהמשך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר