דיאטה דלת אשלגן - מעקב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/03/2021 | 14:33 | מאת: חנה

לאחרונה התחלתי בדיאטה דלת אשלן עקב ערך עליון גבולי 5.1). צורכת מזונות מקבוצת דלי האשלגן לפי הכמויות שהומלצו. תוך כמה זמן ניתן לראות שינוי בבדיקות חוזרות של אשלגן בדם.

שלום חנה, ראשית הרמה שלך תקינה. שנית- יש לברר מדוע האשלגן בגבול העליון? האם את ננוטלת תרופות קבועות? האם יש לך ירידה בתפקוד הכלייתי? האם יש לך סוכרת? בכל מקרה שינוי ברמות בעקבות תזונה ניתן לראות תוך ימים בודדים. אבל ראשית יש לברר שהתזונה היא הבעיה. בברכה,דנה

24/03/2021 | 13:05 | מאת: חנה

מודה מקרב לב על תגובתך המהירה. ברור רפואי שלל גורמים שהזכרת. בעקבות דיאטה להורדה במשקל צרכתי בכמות רבה מזונות שלא היו מקבוצת דלי האשלגן, כגון ירקות ופירות עתירי אשלגן. אני שותה כמויות גדולות של ספרייט זירו. האם יתכן שממתיק האססולפאם קיי תורם לעליה באשלגן בדם? תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר