נערה בת 14 שמסרבת לאכול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/03/2021 | 20:28 | מאת: רות

נכדתי בת 14 עם קוליטיס לאחרונה אוכלת מעט מאד. לא מסיימת ארוחה כמו שאומרים מנקרת . היא מאד רזה . לא מוכנה ללכת ליעוץ . מה אפשר לעשות

שלום רות, אני אהיה מאוד כנה- ילדה בת 14 אינה יכולה להחליט על בריאותה וניתן לכפות עליה טיפול ויעוץ, ובמידת הצורך אשפוז. האחריות לטיפול היא של ההורה, לנערה בת 14 אין זכות סירוב במובן הזה, ובמידת הצורך יש לערב טיפול נפשי- שכן ייתכן ומדובר בדכאון שיש להתייחס אליו. פנו לרופאת הילדים או לרופא הגסטרו להתערבות של מטפל מתחום הנפש- עובדת סוציאלית או פסיכולוגית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר