מעי רגיז ומיץ תפוחים צלול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/03/2021 | 15:24 | מאת: משה50

יודע שתפוחים בדרך כלל לא טובים למעי רגיז. האם בד"כ גם מיץ צלול המיוצר מ רכז של תפוחים, ללא חומרים משמרים, לא טוב למעי רגיז?

שלום משה, מעי רגיש הינו מאוד אינדבדואלי. אין המלצות חד משמעיות. יש כאלה שיותר רגישים לפרוקטוז ויש כאלו שפחות. פשוט מנסים ובודקים. בברכה,דנה

11/04/2021 | 10:28 | מאת: בוקי

סבלתי ממעי רגיז שום כדור לא עזר. ברגע שעברתי לתזונה דלת סיבים כן ממש ככה, ללא פירות בכלל רק בננה. אורז לבן תה חלב אורז , מעט רפה, מעט חלב דל לקטוז ירקות מבושלים גזר תפוחאדמה קשורים, הכל נרגע. בעלי מעי רגיז, צריכים מזון שלא צפעיל את המעיים בכח עם סיבים. ולאכול מעט כל פעם. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר