טריגליצרידים גבוהים בדם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/03/2021 | 14:59 | מאת: שני

שלום, אני בת 28, במשקל תקין (משקל 52 ק"ג לערך, גובה 163), רמה 5 ק"מ 3 פעמים בשבוע ולאחרונה הטריגליצרידים שלי עלו- 300. אני אוכלת יחסית בריא ומאוזן. מאילו מזונות עלי להימנע/להפחית צריכה? אילו מזונות כדאי להגביר צריכה? כמו כן, אני משתמשת בגלולות ואפסיק אותן כעת בהמלצת הרופאה. אני תוהה עד כמה זה ישפיע על רמת השומנים שלי בדם? תודה רבה

01/03/2021 | 15:00 | מאת: שני

רצה 5 ק"מ 3 פעמים בשבוע שאלה נוספת, האם אומגה 3 תוכל לסייע בהורדת רמת השומנים בדם?

שלום שני, בהנחה שהבדיקה נלקחה בצום של פחות 12 שעות, זה אכן גבוה. בכל מקרה הייתי מפסיקה עם הגלולות ובודקת עוד חודש שוב. במידה וירד לנורמה לא הייתי משנה כלום בתזונה. במידה ונשאר גבוה עליך ללכת לדיאטנית לייעוץ לתזונה מותאמת אישית עם הגבלת פחמימות פשוטות. לרוב אומגה3 עוזרת כאשר הטיפול התזונתי לא מספיק. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר