חלבונים בתזונה. בילבול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/02/2021 | 20:00 | מאת: מינו

אני צמחונית, פעילה ספורטיבית (בעיקר ארובי) ובמשקל נמוך יחסית (BMI 18.2). אני מאוד אוהבת לאכול ביצים וגם די בררנית באוכל, ככה שביצים, וקצת טוב טעם ויוגורט הם מקור החלבון היחיד שלי. בשוטף, אני אוכלת בערך 2 תבניות גדולות בשבוע (ממוצע של כמעט 10 ביום), מתוכן רק את החלבון ובערך שלושה חלמונים בשבוע. האם זו כמות שיכולה להזיק מבחינה בריאותית? אם כן, זו בעיה בכמות החלבון הכוללת או בעיה של כמות הביצים? או שאולי החישוב שלי שגוי לחלוטין וכמות החלבון הזו בכלל לא מספיקה? תודה

שלום, 10 חלבוני ביצה ביום שווים לערך לכ- 3גר חלבון. השאלה לגבי מקורות חלבון אחרים, אבל לא נראה לי שישנה בעיה. מצד שני, לא באמת צריך כל כך הרבה, אנחנו יכולים להתקיים מצויין מ 0.8 גר' חלבון לק"ג. בברכה,דנה

27/02/2021 | 22:42 | מאת: מינו

תודה. נראה שאני אוכלת בדיוק את הכמות שאני צריכה (38.4 גרם)

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר