ריבאונד ברמת הסוכר לאחר אכילה דלה יחיסת בפחמימות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/02/2021 | 10:23 | מאת: שיר.ד

שלום רב. בת 45 אני משתדלת לנהל אורח חיים בריא. נטול סוכרים זמינים ופחמימות פשוטות. אין לי סוכרת.אך יש לי מכשיר למדידת סוכר בבית. שמתי לב שבמידה ואני חורגת מעט מההקפדה הסוכר ישר קופץ בצום ל100למשל. יש לי תחושה שבגלל שאני מקפידה . כל חריגה מקפיצה יותר מאשר לא הייתי מקפידה. כאילו הגוף התרגל לא להפריש הרבה אינסולין. האם הקפדה גורמת בטווח הארוך לעליה בערכים של הסוכר?האם הלבלב התרגל להפריש אינסולין ברמה נמוכה יותר.? מקווה שאת מבינה את השאלה:-)

שלום שיר, מתי את מודדת את הסוכר? מיד אחרי, בצום אחרי שעה? דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר