ריפלוקס- שאלות........

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/02/2021 | 14:18 | מאת: לירון

שלום לך, את יכולה לתת לי קצת מידע על התופעה. האם זה משהו גנטי במשפחה? האם אחד הסימנים שלו זה בטן נפוחה? זה קורה רק עם אוכל מסויים? לאחרונה אני מרגישה לא טוב מעיק בבטן. ויש מעין משוב חוזר של טעם. למשל, לקחת כעת כדור ברזל וזה עולה לי הטעם שלו.. לפעמים שאני שוכבת במיטה ממש עולה לי עד לגרון האוכל/הקאה. האם זה נקרא ריפלוקוס? תודה רבה

שלום לירון, תופעת הרפלוקס מתבטאת בעיקר בחזרה של מזון מהקיבה לכיוון הושט, חומציות גבוהה, בחילות ועוד תופעות. פחות נפיחות בטנית. ניכר לפי מה שאת מתארת שאת סובלת מהבעיה. הפתרון הוא בירור אצל רופא גסטרו והמלצות תזונתיות בהתאם.תתחילי עם פני לרופא גסטרו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר