שאלה על אוכל מסוים שגורם לי לא טוב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/02/2021 | 18:46 | מאת: נועם

היי, אני בת 45 בריאה משקל תקין וללא תרופות כלשהן. שמתי לב שפתאום יש מזונות ( לא חשובים במיוחד) שאם אני אוכלת אותם אני אח"כ מרגישה לא טוב. 1. שוקולד נניח אם אפילו אנסה לאכול 3 קוביות שוקולד מריר אחרי זה נהיה לי לא טוב. 2. בבפלות של עלית- לימון. 3. בשר טחון ללא שומן. אני מתחילה לחשוב אולי אני רגישה לחומרים המיצבים או לשומן? כשאני אוכלת הכל בסדר אבל אח"כ התחושה שזה יושב לי. . שאר המזונות כולל טיגון או טיפה שמן,בבית הכל טוב. אני לא מאלו שאוכלות מטוגן רוב הזמן. תודה.

שלום נועם, לא רואה קשר ישיר בין כולם מלבד אולי שומן, אבל גם לא בטוח. לא תמיד חייב להיות הסבר, פשוט המנעי מהם- לא באמת נחוצים בתזונה שלך. אם זה מתחיל עם עוד מזונות- ממליצה לגשת לדיאטנית להמשך בירור. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר