ירידה במשקל אחרי דיאטות קיצון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/02/2021 | 02:22 | מאת: שלי

אני בת 35 בדיאטות מאז שזוכרת את עצמי ( הייתי ילדה שמנה) מגיל 15 שומרת על משקל שמתאים לגובה שלי אך שומרת את המשקל על ידי שלא אוכלת הרבה, לא סופרת קלוריות אבל ארוחה ביום. לפני שנה ילדתי את תינוק מספר 3 ועליתי 6 קילו שאני לא מצליחה להוריד . התחלתי לספור קלוריות וגם עם 700 קלוריות ביום ( שזה כנראה מה שהייתי אוכלת עד עכשיו ואפילו פחות מזה) אני לא מרזה. התחלתי להוסיף 100 קלוריות ביום כלומר השבוע אכלתי 800 קלוריות ביום שבוע אחרי 900 קלוריות ביום וכן הלאה. עכשיו אני עומדת על 1000 ביום. לא עליתי במשקל מאז שהתחלתי אבל פשוט לא ברור לי איך אני ארד את המשקל העודף הזה. אשמח להסבר מה עובר על הגוף שלי. מדוע אני לא מרזה עם הקצת קלוריות שאוכלת כל יום.

שלום שלי, ברור שמבחינה מטבולית פגעת בגוף שלך לאורך השנים עם דיאטות דלות קלוריות. איני יכולה לעזור לך במסגרת פורום זה, וממליצה לפנות למרפאה לטיפול בעודף משקל שיכולו אולי לחשב את ההוצאה האנרגתית שלך ובהתאם להתאים לך תזונה לירידה במשקל. ממליצה להתחיל להוסיף פעילות גופנית שיכולה מאוד לשפר את המטבוליזם שלך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר