מזונות לא מתועשים - בריאים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/02/2021 | 07:49 | מאת: שירה

איך ניתן להשיג מזון בריא (=לא מתועש) מתעשיית המזון? האם תעשייה זו מייצרת, כשמה, רק מזונות תעשייתיים/מתועשים, שמקובל להימנע מהם?

שלום שירה, לא כל מזון מתועש בהגדרה אינו בריא או מזין, אבל יש דרגות למידת העיבוד. הדרך הכי קלה היא לבדוק את רשימת הרכיבים על המוצר, ככל שהיא יותר ארוכה ומכילה יותר רכיבי מזון מעובדים- כך המזון יותר מעובד ובפחות מזין, וזאת מעבר לכמות הקלוריות או השומן בפנים. לדוגמה גם טחינה היא מזון מתועש בסופו של דבר, אבל מכילה רק שומשום טחון, שאין בעיה עם זה, לעומת זאת סלט טחינה מכיל עוד הרבה רכיבים אחרים, ולכן נחשב מעובד יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר