תזונה לבת 16.5 עזרה בהקדם האפשרי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/02/2021 | 22:41 | מאת: חני

שלום רב בתי בת 16.5 עד לפני הקורונה הייתה פעילה מאוד עסקה בספורט ומתחילת הקורונה הפסיקה. מעבר לכך שלומדת בזום עד שעות מאוחרות עניין התזונה מדאיג אותי מאוד . מנערה רזה היא הפכה להיות לנערה מלאה יותר אך לא גי בזאת היא אוכלת ללא סוף כל היום , כשעתיים לאחר אכילת ארוחת הצהריים היא שוב רעבה כשאני אומרת לה תאכלי אגס בננה וכו היא כועסת ואומרת שסה לא אוכל . ממה שאני מצליחה להבין ממנה שה שהיא רוצה מספר ארוחות עיקריות ביום וזה לא אפשרי . מבחינתי אין לי בעיה שתבשל אני אישה עובדת ולמיד המקרר מחא עם תבשילים ירקות פירות וכל טןב . אני מאטד חוששת שזה הפל לעניין רגשי ולא שמה לב למה שאוכלת הרי לא ייתכן שאוכלים ארוחת צהריים ומיד רעבים שוב . חבל לי לראות אותה בצורה כזו אני מסבירה חה לאכול יותר ירקות וכו אל חא עוזר . אנא עזרתך מאיפה להתחיל.

שלום חני, עליך בשלב ראשון לפנות לאיש מקצוע במסגרת הקופה- דיאטן.נית. להם יש ניסיון בטיפול בנושא והכוונה. כמובן שבתך צריכה לרצות ללכת, אך במידה ולא יוכלו לכוונך לעזרה, פני באופן פרטני לדיאטנית ילדים ונוער. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר