ממתיקים מלאכותיים עפ"י קו"ח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/02/2021 | 17:03 | מאת: עמוס

דיאטנית של קו"ח גדולה כותבת באתר הקופה: "מהמחקרים שנעשו בשיטה של רפואה מבוססת ראיות עולה שממתיקים מלאכותיים בכמות המוגדרת בטוחה (23 שקיות סוכרלוז ביום לאדם שמשקלו 60 ק"ג) - בטוחה לשימוש". האם זה (לא) נכון?

שלום עמוס, גם אם זה מנוקדת הנחה שזה נכון, כי כך מצאו המחקרים, לא הייתי ממליצה על זה בכל אופן. רובנו צרכנים קטנים יותר. והדיון הוא על בטיחות ולא שימוש סביר. בברכה,דנה

12/02/2021 | 14:26 | מאת: עמוס

לא ירדתי לסוף דעתך. ללא קפה מומתק אין טעם ממשי לחיי. במצב זה, האם מוטב לוותר על טעם החיים, או מוטב בכל זאת לשתות קפה מומתק - בסה"כ שלושה ספלוני קפה ביום, שככל הידוע לא יזיקו.

שלום עמוס, לא אמרתי לא לצרוך, אמרתי שאין צורך להגיע לגבולות השימוש הבטוחים. ככל הנראה 3 כוסות ביום לא יעשו נזק. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר