אגוזים, שקדים ובוטנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/02/2021 | 16:33 | מאת: עמוס

אגוזים, שקדים ובוטנים קלויים חביבים עליי ביותר, אך שמעתי שקיימת טענה דיאטנית שהם לא בריאים. מה פוסל אותם? ואם טענה כנ"ל נכונה ומוכחת, האם זה נכון בכל תנאי ומצב? קשה לי מאוד בלעדיהם.

שלום עמוס, הטענה הקיימת לגבי אגוזים שקדים ובוטנים קלויים היא שהם בוודאי פחות בריאים מאלו הטבעיים. הקליה הורסת חלק מהרכיבים התזונתיים הבריאים שלהם וכמובן שיש תוספת מלח מיותרת. ברור שניתן לשלבם בתפריט, אבל במינון נמוך שכן במצב הקלוי הם בעיקר תורמים קלוריות ללא ערך תזונתי משמעותי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר