ויטמינים ומינרלים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/02/2021 | 23:54 | מאת: הדר

דנה שלום, שאלה לגבי ויטמינים ומינרלים-האם ישנה התנגשות כביכול בין סוגי ויטמינים ומינרלים שיכולים לנטרל את היעילות אחד של השני והאם עודף X ויטמין או מינרל גם יכול לעשות רע מהבחינה של התועלת של הויטמין. אני שואלת כי אני לוקחת ויטמינים ומינרלים שעושים ממש טוב לשיער שלי אבל אני רוצה למקסם את התוצאה ואני רואה שהיעילות שלה "נקעה" במקום ולא ממשיכה. אשמח לדעת אם התשובות הן חיוביות גם פרטים כדי שאדע מה לא לעשות תודה רבה!

שלום בדר, זו שאלה כללית מדי שאיני יכולה לענות עליה במסגרת פורום זה. ישנם תוספים שנוגדים אחד את השני- כגון ברזל ואבץ או ברזל וסידן. פשוט לא נוטלים ביחד. מעבר לזה תצטרכי לשאול משהו ספציפי. בברכה,דנה

11/02/2021 | 23:53 | מאת: הדר

הי דנה- אז אבץ ברזל וסידן לא נוטלים בשום מינון לעולם יחדיו? האם הם מבטלים אחד את השני לחלוטין או היעילות של כולם פחותה כשהם מעורבבים יחדיו? -ולגבי ביוטין-אני לוקחת ביוטין של 10000,שעוזר ממש,השאלה האם הוא מתבטל אם לוקחים אותו עם המינרלים למעלה ו או עם קומבו של ויטמיני B-6,5,1,12? תודה רבבה!

שלום הדר, הכוונה רק לא לקחת ביחד בהנחה שהוכח חסר. בגלל זה מוליטיוטמינים פחות יעילים. לגבי ביוטין לא ידוע לי על מרכיבים המשפיעים על ספיגתו. https://us02web.zoom.us/j/9959485511?pwd=L3FHc3A2Vk5uZnZXNXprV290Uk9xUT09 בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר