שאלה לגבי תזונה בפרט עבור אנמים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/02/2021 | 17:01 | מאת: hello its me

שלום, אני אנמית כבר הרבה מאוד שנים (ערכי ברזל והמוגלובין מאוד נמוכים בבדיקת דם האחרונה), ומדי כמה זמן שאני מרגישה עייפות אני עושה בדיקת דם וממליצים לי לקחת תוספי ברזל. מודה שלא אוכלת הרבה בשר למרות שמשתדלת מאוד, וגם מנסה להעלות את כמות האוכל מהצומח שמכילים ברזל, אבל רציתי לדעת האם אפשרי להעלות את הברזל בזכות תזונה בלבד? (יש לציין שאין לי מחזור "כבד"). ומה היא הדרך המומלצת לצרוך ברזל אם אני אוכלת בשר, אך באופן כללי קשה לי לבשל בעצמי ונמצאת בהתלבטויות אם להיות צמחונית. בנוסף, אני מאוד רוצה להגדיל את צריכת החלבון, ורוצה לדעת בכל זאת איך אפשר לצרוך פחמימות בצורה חכמה כך שלא ישפיע על התחושה הכללית? (משפיע עליי בצורה מיידית מבחינת נפיחות בבטן ועליה במשקל). לדוגמה- אני אוכלת הרבה בטטות אבל הן מכילות הרבה פחמימות, האם צריך להמעיט בהן? לאכול בעיקר דברים מקמח מלא/ כוסמין או שהאפקט של זה לא דרמטי מבחינת ירידה במשקל? תודה רבה ויום טוב!

שלום, לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוט או המלצות תזונתיות ספציפיות. לגבי האנמיה- צריך להבין את מקורה. זה לרוב עניין של איבוד דם או בעית ספיגה- הייתי שוקלת לעשות ברירו מקיף. לרוב זה לא בגלל צריכה נמוכה. ממליצה לעשות ביררו אצל רופא גסטרו, זה יכול להסביר גם את תחושת הנפיחות שאת סובלת ממנה, לא בגלל פחמימות אלא בגלל סיבים תזונתיים. ולפעמים אין מנוס מנטילת תוסף של ברזל . בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר