בישול דג או עוף על מצע מלח גס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/01/2021 | 17:58 | מאת: טלי

היי לך לאחרונה גיליתי את נפלאות הבישול או האפייה על מצע מלח גס. העוף או הדג לא נוגעים ישירות במלח (שמה על נייר אפיה או העור של הדג נוגע ומקלפת אותו אחרי האפייה). הבשר יוצא רך ועסיסי מאוד. רק רציתי לדעת - סלמון נניח שהתבשל על מלח גס, האם ספוג בו מלח וזה הופך אותו ללא בריא? (רווי נתרן) יש לציין שהדג לא יוצא מלוח בכלל, אבל המלח הגס נותן עסיסיות גדולה. תודה

שלום טלי, עיקר התפקיד של המלחה בסביבת בישול זה היא יצירת אזור לח ופחות מייבש למנה הבשרית או הדג. חלק ממולקולות הנתרן כן נספגות באדי האוויר וחודרות למזון, אבל זה לא הופך את המוצר לפחות בריא. גם באופן רגיל את ממליחה את העוף או הדג. בברכה,דנה

12/01/2021 | 10:34 | מאת: טלי

תודה! אבל אני תוהה - כנראה נספג כל כך מעט נתרן, כי כן צריך להמליח מעט את הדג למרות הסביבה המלוחה. אם אמי כן ממליחה אותו, זה כבר הופך אותו למרובה נתרן?

שלום טלי, הכל תלוי כמה את שמה. בברכה,דנה

12/01/2021 | 10:47 | מאת: טלי

כלומר לסיכום, בישול או אפייה בסביבת מלח גס נשארים בריאים (מבחינת נתרן) כל עוד לא ממליחים את המאכל או ממליחים מעט מהרגיל?

שלום טלי, לסיכום עדיף לבשל בלי נתרן עד כמה שניתן. העוף מכיל הרבה נתרן, אין צורך בתוספת. עדיף להוסיף מעט מלח למזון ולתבל באמצעים אחרים. מדי פעם אפשר לבשל גם במלח גס. בברכה,דנה

12/01/2021 | 10:55 | מאת: טלי

(סליחה שאני ממשיכה לחפור - חשוב לי להבין) ומה בקשר לסלמון? הוא לא מכיל נתרן מלכתחילה. האם גם לגביו לא מומלץ בישול על מצע מלח גס? (מדובר על פעמיים בשבוע)

שלום, אכן, אפשר לבשל סלמון גם בלי מלח גס. מדובר בדג שמן מאוד, אפשר להמליח קלות מלמעלה. ובוודאי שיש בו נתרן, בכל מזון יש נתרן, גם במים. זה בישול שאפשר לשלב, אבל לא פעמיים בשבוע, אין סיבה קולינרית. בברכה,דנה

12/01/2021 | 10:58 | מאת: טלי

תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר