חוסר פחממות חולשה כאבי מפרקים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/01/2021 | 22:57 | מאת: משה

בעבר אכלתי כמויות של לחם לפעמים אין לי תאבון ויש לי חולשה , עור מקומט ורופס כנראה שמחסני הגליקוגן ריקים אני לא מוצא תחליף ללחם וחייב להיות לחם לבן שיכנס מהר לשרירים האם התופעה מוכרת ? אורז פסטה שיבולת לא עושים תעבודה ולא מרגיש טוב צירפתי תתמונות https://ibb.co/sgkXY6j https://ibb.co/McqqXsb

שלום משה, אני לא מכירה את התופעה, ומאגרי קליגון מתמלאים מכל פחמימה, לא רק לחם. לחם לבן לא נכנס ישר לשרירים או בשונה מפסטה ואחרים. זה לא הלחם, זה הגלוקוז המופק ממנו. ממליצה לפנות לרופא לבירור. לא יכולתי לראות את התמונות. בברכה,דנה

10/01/2021 | 17:29 | מאת: משה

גוך שרעב לפחממוןת לא ירגיש טוב מפסטה וכו ,צריך ערך גליקמי גבוהה עד לסוכר ישירות הטריגלצרידים 113 מה שמראה על חוסר בםחממות מבחינת הרוםאים הכל תקין

שלום משה, התאוריה שלך מעניינת אבל לא נכונה. יש אנשים על דיאטות ללא פחמימות ולא סובלים מכאבי שרירים. פסטה ולחם זה אותו דבר מבחינת ערך גליקמי. וטריגלצרידים של 113 זה לא נמוך, זה תקין.אין לזה שום משמעות. הייתי הולכת לברר במקור אחר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר