חמיצות בירקות והקשר ל"ריפלוקס"

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/01/2021 | 07:55 | מאת: אורית

שלום. רופא א.א.ג. מליץ לי להימנע מאכילת ירקות ופירות בעלי חמיצות (עגבניות, חצילים אשכוליות וכו') שכניראה משפיעים אצלי לרעה על "ריפלוקס" מועט שפוגע לי ברצר של מיתרי הקול וגורמים לי ל"כיחכוח" בגרון . קראתי שדוקא מוצרי חלב וקפה הם בעלי חמיצות גבוהה, ואותם הרופא לא ציין , למרות שאני אוכלת כל ערב יוגורט. לכן, תוכלי לייעץ לי מאיזה מאכלים להימנע והאם עלי להפסיק לשתות קפה וגם לא לאכול יוגורט ומוצרי חלב אחרים ? כי ידוע לי למשל, שחלב דוקא עוזר נגד צרבת. בתודה. אורית

שלום אורית, אם מדובר ברפלוקס מוכח ע"י רופא, מיש צריך לתת את האבחנה הסופית זה רופא גסטרו, לא רופא אאג. במידה ומדובר ברפלוקס אנחנו מדברים על המנעות ממזונות מעלי חומציות, לא מזונות חומציים או חמוצים- אין קשר, וכמובן התנהגות אכילה. יש להמנע או להפחית: קפאין, עישון, לעיסת מסטיקים, אכילת מזון מתובל מאוד או חריף מאוד, שום ובצל עלולים לגרות וכמובן אלכוהול. כל השאר אפשר לאכול רגיל. התנהגות אכילה- לא לשכב אחרי ארוחה, לאכול 3 שעות לכל הפחות לפני שניה, ולהמנע מפעילות גופנית לאחר ארוחה לפחות 3-4 שעות. מומלץ גם לשקול טיפול תרופתי להרודת חומציות. בברכה,דנה

04/01/2021 | 13:45 | מאת: אורית

תודה על תשובתך , דוקטור. לא דובר על "חמוצים" אלא על ירקות ופירות בעלי חמיצות.(כגון עגבניות, אשכוליות). האם עלי להימנע, עד לבדיקת ריפלוקס, ולא לאכול יוגורט ומוצרי חלב ולא לשתות קפה ? (כך היה כתוב באינטרנט). ושוב תודה. אורית

04/01/2021 | 14:22 | מאת: אורית

הכוונה שלי היא כמובן לחומציות.

שלום, הבנתי היטב, ולא התכוונתי לירקות מוחמצים. זה ממש ל קשור. העובדה שלמזון יש חומציות או טעם חמוץ אינה משנה לחומציות הקיבה, כפי שכתבתי לפני כן. תשובתי נשארת זהה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר