מלטיטול - המשך לשאלתי הקודמת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

31/12/2020 | 11:45 | מאת: גדי

היי דנה, תודה רבה על תשובתך שהפניתי אלייך על המלטיטול. האם התרומה הקלורית הזניחה שלו יכולה להעיד על כך שהוא אינו משפיע על רמת הסוכר והאינסולין בגוף? האם זה תקף גם אם אני אוכל חפיסה שלמה של שוקולד ללא תוספת סוכר, שמכיל כ- 40 גרם פחמימות שמקורן במלטיטול? תודה רבה, גדי

שלום גדי, ראשית בשוקולדים האלו יש פחמימות רגילות לרוב ממקורות החלב. גם חלבון יכול להשפיע על הפרשת אינסולין. המוצרים האלו לא נחשבים למזינים. כמו כן צריכת מלטיטול גבוהה יכולה לגרום לאי נוחות קשה במערכת העיכול. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר