שומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

31/12/2020 | 11:05 | מאת: נעמי

שלום רציתי לדעת מה היחס הרפואי היום לשומן רווי? שמעתי מאנשים שהראו ששומן רווי לא מזיק ואפשר לצרוך כמה שרוצים ושהבעיה היא בפחמימות שגורמות לסכרת סוג 2. כמו כן איזה דיאטה הכי מתאימה לשונו בטני? דיאטה עתירת חלבון?

שלום נעמי, כמו הרבה דברים ברפואה יש חילוקי דעות , גם בנושא השומן. נכון להיום התזונה שהוכחה כיעילה ביותר היא תזונה ים תיכונית- שדווקא מכילה פחמימות אבל ממקור צמחי בריא- כגון דגנים מלאים וקטניות, מיעוט בבשר אדום ועוף, יותר דגים, מוצרי חלב מסויימים ואכילת ירקות ופירות. פני לדיאטנית להמשך ייעוץ פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר